samen sterk(er) tegen kanker | informatiemiddag met topspecialisten

18/10/2023

op zaterdagmiddag 18 november was er bij Knooppunt Baarlo een informatiemiddag voor iedereen die met kanker te maken heeft.

De diagnose kanker zet jouw wereld en die van je naasten helemaal op zijn kop. Het brengt onzekerheid met zich mee. De juiste informatie en steun van je omgeving zijn op dat moment cruciaal.
In samenwerking met verschillende specialisten heeft Knooppunt een informatiemiddag georganiseerd. Wat komt er allemaal op je af na zo’n diagnose, wat staat je te wachten en waar kun je hulp krijgen.
Welke behandelmethodes kunnen voor verlichting geven en jou (weer) een betere kwaliteit van leven geven. Deze middag hadden aanwezige de kans om hun vragen te stellen en relevante informatie te verzamelen.

Aanwezige sprekers:

Thomas Schok | Chirurg- oncoloog bij viecuri medisch centrum – Welke ‘route’ bewandelen je in het ziekenhuis na zo’n diagnose, wanneer ben je klaar en het ziekenhuis en waar kun je dan terecht.
Marieke van Roij | Oncologie- en oedeem fysiotherapeut bij Knooppunt – Wanneer is oedeem- en of oncologie fysiotherapie zinvol, wat heeft het voor effecten.
Wilma van Osch | Oncologie- en oedeem fysiotherapeut bij Knooppunt – Wanneer is oedeem- en of oncologie fysiotherapie zinvol, wat heeft het voor effecten.
Ivo van Helden | (Shockwave) fysiotherapeut bij Knooppunt – Wat kan shockwave doen voor stug (litteken) weefsel
Climmy Timmermans | Ergotherepeut bij Knooppunt – Hoe zit het met belasting en belastbaarheid tijdens alle fases van het ziekteproces, wat kun je verwachten.
Lieke Hoeben | Diëtist bij Bewust(w)eten – Je voedingsbehoefte veranderd tijdens dit proces, in welke mate is dat zo en wat kun je daar zelf aan doen
Jolanda Carpay | Slaaptherapeut – De functie van slaap en de slaapbehoefte tijdens je ziekteproces.
Toon Hermans Huis – Wat kan het Toon Hermans huis voor jou betekenen, wat doen we allemaal.

Verder waren verschillende er verschillende stands van bedrijven en organisaties die kunnen ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

Het Toon Hermans huis Noord Limburg
Varodem
Hashtagtwo
Huizenaar Kappers

Dank aan iedereen die aanwezig was en die deze middag mogelijk heeft gemaakt. We hopen een stukje onzekerheid in deze moeilijke periode weg genomen te hebben. Ook dat is zinnige zorg die we willen bieden.

Deel dit bericht

Over de auteur