Klachten na Corona

Het coronavirus kan een grote invloed hebben op jouw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid, benauwdheid, geestelijke klachten als angst en concentratieproblemen kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus te starten met de revalidatie, zodat jij jouw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten.

Persoonlijk

Knooppunt heeft een multidisciplinair team van specialisten voor je klaarstaan. Bij onze multidisciplinaire specialisten op het gebied van revalidatie na Corona/COVID-19 ben je verzekerd van de beste zorg. De nodige specialisaties en cursussen zijn gevolgd om de behandeling zo gericht mogelijk te kunnen uitvoeren. Indien mogelijk wordt er gekeken of de behandeling kan plaats vinden in de praktijk. Mocht door de ernst van de situatie of klachten dit niet mogelijk zijn, komen wij graag bij je thuis. Bij de eerste afspraak wordt middels een gesprek en onderzoek de situatie in kaart gebracht en vanuit hier wordt samen met jou een behandelplan opgestart.

De behandeling

De fysiotherapeut stelt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit persoonlijke behandelingen in combinatie met groepstrainingen met lotgenoten. Het trainen met lotgenoten helpt. Want wie begrijpt beter wat je doormaakt, wat je voelt en ervaart, dan een lotgenoot? Bovendien is tijdens de groepstraining ruimte om voldoende rustmomenten te nemen.

Bij het bepalen van het behandelplan wordt gekeken of ondersteuning noodzakelijk is van andere disciplines, zoals bv. ergotherapie, slaapoefentherapie, oefentherapie Cesar, diëtetiek of logopedie.  De behandeling bestaat uit persoonlijke behandelingen in combinatie met groepstrainingen. Afhankelijk van de ernst van de klachten kan de behandeling enkele weken tot maanden duren.

Samenwerking

Met ondersteuning van verschillende disciplines binnen de praktijk zoals ergotherapie, logopedie en diëtetiek zorgen wij voor optimale omstandigheden voor jouw revalidatie.

Alle behandelaars van het COVID-19 hebben onderling goed overleg, zodat de disciplines op elkaar zijn afgestemd.

Er is een tweewekelijks multidisciplinair overleg (MDO) met alle betrokken specialisten van het COVID-19 behandelteam en waarbij ook een huisarts of specialist aansluit waar nodig. Tijdens dit overleg wordt iedere patiënt besproken om zo tot een zorgvuldig behandeladvies te komen.

Maak een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie en om aan een behandeling te beginnen.

Maak een afspraak

Mogelijke behandelingen

Wij brengen een breed scala aan behandelingen en specialisten samen onder een dak om jouw klachten snel en duurzaam te herstellen.