Artrose klachten

Artrose, een aandoening gekenmerkt door het verslechteren en slijten van kraakbeen, vormt een groeiend probleem wereldwijd en is de meest voorkomende gewrichtsaandoening die leidt tot invaliditeit. Laat artrose niet toe om de kwaliteit van jouw leven negatief te beïnvloeden.

Symptomen van Artrose

Het meest voorkomende symptoom van artrose is pijn in de aangetaste gewrichten, variërend van mild tot ernstig, waardoor dagelijkse activiteiten aanzienlijk worden bemoeilijkt. Stijfheid in de ochtend of na langere periodes van inactiviteit, zoals zitten, vermindert de mobiliteit en flexibiliteit. In gevorderde stadia kan artrose zelfs leiden tot verlies van gewrichtsfunctie, waardoor de algehele kwaliteit van leven afneemt.

Behandelingsopties voor Artrose

Hoewel artrose niet te genezen is, zijn er verschillende behandelmogelijkheden om de symptomen te verbeteren. Het GLA:D oefenprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen met knie- en heupartrose, met als doel pijnvermindering en het uitstellen van operaties. Het programma omvat een intake, voorlichtingsavonden en oefensessies onder begeleiding van een fysiotherapeut.

GLA:D Oefenprogramma

Het GLA:D programma bestaat uit een intake om de diagnose te bevestigen, 2 voorlichtingsavonden waarin uitgebreide informatie wordt verstrekt over artrose en de behandelmogelijkheden, en 12 oefensessies om de symptomen te verbeteren. Na 12 maanden wordt een follow-up gepland. Een verwijzing van de huisarts met de diagnose artrose is vereist voor deelname aan het programma.

Financiële Aspecten

Het programma omvat 16 behandelingen, waarvan 12 worden vergoed door de basisverzekering. Eventuele extra behandelingen worden in rekening gebracht, tenzij je aanvullend verzekerd bent. Voor deelname is een verwijzing van de huisarts vereist.

Andere Behandelopties:

Naast het GLA:D programma zijn er ook andere effectieve behandelingen voor artroseklachten, zoals EMTT en Shockwave. Onze deskundigen helpen graag bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie.

Maak een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie en om aan een behandeling te beginnen.

Maak een afspraak

Mogelijke behandelingen

Wij brengen een breed scala aan behandelingen en specialisten samen onder een dak om jouw klachten snel en duurzaam te herstellen.