COOL- Coaching Op Leefstijl

‘Het is jouw proces maar je staat er niet alleen voor.’

Cool is een gecombineerde leefstijl interventie waarin je begeleid wordt door een gecertificeerde leefstijlcoach. Je werkt stap voor stap naar een duurzaam resultaat; gewichtsverlies, fitheid en een betere kwaliteit van leven. Je bepaalt zelf het tempo en wisselt ervaringen uit met de groep.

Hoe werkt COOL

Cool is een 2-jarig programma dat bestaat uit 2 fases.

Voor aanvang van het programma start je met een intake die bestaat uit een kennismaking en een motivatie check. Je zult het namelijk wel twee jaar vol moeten houden. De intake is ook om vanuit beide kanten te bekijken of de klik er is met jou en je leefstijlcoach.

Fase 1 (8 maanden)

8 groepsbijeenkomsten en 4 persoonlijke coachmomenten. De eerste fase is intensief, iedere maand een bijeenkomst met de groep en daarnaast 4 momenten 1-1 met je coach waar je persoonlijke zaken en actiepunten bespreekt.

Fase 2 (16 maanden)

8 groepsbijeenkomsten en 4 persoonlijke coachmomenten. Dezelfde belasting maar dan in dubbel zoveel tijd. In fase 1 wordt er voornamelijk gekeken welke verandering er nodig is en in fase 2 is het zaak om deze verandering ook daadwerkelijk door te voeren en vol te houden.

Kosten en deelname

Het programma wordt vanuit de basisverzekering geheel vergoed door jouw zorgverzekeraar. Er wordt geen aanspraak gedaan op je eigen risico. Wel is hiervoor een verwijzing nodig van je huisarts. Deze krijg je wanneer je aan de inclusiecriteria voldoet.

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een BMI van 30 of hoger
  • Je hebt een BMI tussen 25-30 met daarbij
    • Een verhoogd risico op hart en vaatziektes
    • Een verhoogd risico op diabetes

Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en bereid bent om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je leefstijl. Ben jij bereid om er elk contactmoment bij te zijn en je doelen te formuleren? Deze motivatie zal ook worden gecontroleerd tijdens de intake.

COOLe wandelgroep.

Bij Knooppunt vinden we bewegen ontzettend belangrijk, ook voor deelnemers van het COOL traject. Daarom bieden we de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend deel te nemen aan onze COOLe wandelgroep die iedere vrijdagochtend van 10:00-11:00 een uur gaat wandelen. Tussen het wandelen door zijn er ook een aantal lichaamsoefeningen die jullie samen, onder begeleiding van een Knooppunt beweegcoach zullen doen. Wil jij graag deelnemen aan deze wandelgroep? Stuur een mailtje naar beweeg@knooppunt-centrum.nl dan is de beweegcoach op de hoogte.

Let op: beweging is dus niet inbegrepen bij het COOL traject. Wil je, naast de COOLe wandelgroep, wel bij Knooppunt bewegen dan kan dat op basis van een abonnement.

Maak kennis met Knooppunt

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verbeteren van je gezondheid en welzijn.

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Jouw specialisten

Maak kennis met onze leefstijl professionals. Met hun expertise en warme benadering staan ze altijd klaar om jou te helpen.

Robin Verheijen

Leefstijl professional

Ramon Jacobs

Leefstijl professional