Knieklachten

Knieklachten zijn veelvoorkomend en kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting door sporten, overgewicht, slijtage of een ongeval. Fysiotherapie is een effectieve benadering om deze klachten te verhelpen. Het is essentieel om een nauwkeurige diagnose te stellen voor de juiste behandeling. Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Knienetwerk en staan klaar om je snel van je klachten te verlossen.

Symptomen van Knieklachten

Kniepijn en stijfheid kunnen optreden tijdens activiteiten zoals staan, opstaan en (trap)lopen. Na rustperiodes kan de pijn verergeren, je kunt het gevoel hebben dat je knie af en toe ‘blokkeert’ en er kan ook sprake zijn van krachtverlies in en rondom de knie.

Mogelijke Oorzaken

Knieklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren. Kraakbeenproblemen, zoals slijtage door sporten of zwaar werk, kunnen leiden tot artrose. Meniscusproblemen, zoals rafelen of scheuren, zijn ook veelvoorkomende oorzaken van kniepijn. Infecties in de knie zijn zeldzamer, maar kunnen ook pijnlijke klachten veroorzaken en vereisen extra onderzoek door een orthopeed.

Behandeling en Preventie

Het verbeteren van je leefstijl en regelmatige lichaamsbeweging zijn essentieel voor het beheren van knieklachten. Wandelen kan bijvoorbeeld de pijn en stijfheid verminderen, en het trainen van spieren rondom de knie kan de stabiliteit verbeteren. Afvallen kan ook een aanzienlijke impact hebben op kniegezondheid door de druk op de knieën te verminderen. 1 kilo lichaamsgewicht minder is goed voor 4 kilo minder druk op je knie.

Maak een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie en om aan een behandeling te beginnen.

Maak een afspraak

Mogelijke behandelingen

Wij brengen een breed scala aan behandelingen en specialisten samen onder een dak om jouw klachten snel en duurzaam te herstellen.