Jouw gezondheid prioriteit geven

Het hoeft niet moeilijk te zijn.

Gezondheid, je meest kostbare bezit. Dit zal je vast beamen maar gedraag jij je daar ook naar? Jouw gedrag bepaalt namelijk grotendeels jouw gezondheid. Vaak beschouwen we onze gezondheid als vanzelfsprekend totdat we worden geconfronteerd met ziekte of ongemak. Het is echt cruciaal en jouw verantwoordelijkheid om je gezondheid de hoogste prioriteit te geven, deze te koesteren en er actief voor te zorgen!

Waar begin je dan?

Als leefstijlcoach zie ik regelmatig mensen in de praktijk die een betere gezondheid willen. Ze weten niet waar te beginnen of zijn er van overtuigd dat ze eigenlijk heel gezond bezig zijn. Ze hebben geen idee waarom het gewenste resultaat uitblijft. Dat ‘leefstijl’ en ‘gezondheid’ ontzettend ruime begrippen zijn helpt hier niet bij. Wanneer een doel niet duidelijk en concreet is kom je niet tot actie. Actie, jouw gedrag, bepaalt uiteindelijk jouw gezondheid. Wanneer je geen idee hebt hoe dat er voor jou nu precies uit ziet, dan kom je nergens.

Ik help jou je vraag concreet in kaart te brengen. Laat ik maar meteen duidelijk zijn; ‘een betere gezondheid’ is veel te vaag. Vervolgens bepalen we samen de route daar naartoe, wat is er precies nodig om dat doel te behalen? Ik kan me voorstellen dat je met alle tegenstrijdige informatie online en om je heen niet meer weet wat er nou wel en niet goed is. Ik geef je daar duidelijkheid in. Tijdens de coaching laat ik jou duidelijk zien welk gedrag er nodig is om jouw doel te behalen en met welk gedrag jij jezelf saboteert. Je krijgt handvaten om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken je doel te behalen. Hoe meer tijd en energie jij hier in investeert hoe meer je beloond gaat worden. Je zorgt altijd zelf voor je eigen resultaat.

Waar kan ik helpen?

De kennis van een leefstijlcoach is heel breed, namelijk alles wat met leefstijl en gezondheid te maken heeft. Laat ik het wat duidelijker voor je maken. Heb jij een vraag die past in een van deze vijf categorieën dan kan ik je helpen!

 • Persoonlijke identiteit.
  Wat voor persoon ben jij en wie wil jij zijn?
 • Voeding
  Krijg jij de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen afgestemd op jouw vraag  
 • Beweging
  Je lichaam is gemaakt om te bewegen, het heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid
 • Slaap
  Herstelt jouw lichaam voldoende tijdens jouw (nacht)rust
 • Persoonlijke balans
  Hoe zit het met de afwisseling tussen inspanning en ontspanning?

Hoe ziet coaching er uit?

Wat je van een leefstijlcoach mag verwachten is heel veel vragen. Vragen die jij vervelend vindt dat zijn de goede vragen!

Tijdens de coaching brengen we duidelijk in kaart wat jij precies nodig hebt en kijken we op welke manieren je daar kunt komen. Jij hebt zelf de regie, een coach ondersteunt jou en stuurt je bij. De coaching is er om je hart te luchten, te sparren zodat je tot inzichten komt. Een coach kan je motivator zijn maar ook je geweten. Een coach wil dat jij succes hebt, en zal jou duidelijk maken wat daar voor nodig is. Wanneer jij jezelf saboteert krijg je dat ook te horen. Het uitganspunt van coaching is jou ondersteunen in het behalen van je doel met handvaten die jij de rest van je leven kunt inzetten. Het is daarom geen investering voor even maar je zult er de rest van je leven profijt van hebben.

Coaching bij Knooppunt

Bij Knooppunt hebben we verschillende vormen van coaching, een rittenkaart met alleen coaching. Een totaal programma met naast coaching ook (personal) training. Daarnaast is er voor mensen met overgewicht ook een mogelijkheid om het COOL traject te volgen. Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan hier alle programma’s van Knooppunt

Deel dit bericht

Over de auteur

Robin Verheijen

"Ik zeg niet wat je wil horen, wel wat je moet horen"

Vanuit een punt van liefde want ik heb het beste met je voor.

Na haar studie Sportkunde aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven is Robin in 2020 bij Knooppunt begonnen. Ze begeleid mensen dagelijks naar een gezonde(re) leefstijl. Na haar studie heeft ze de post HBO tot leefstijlcoach afgerond en daarmee is ze officieel een gecertificeerd (COOL) Leefstijlcoach. Als persoon is ze leergierig en blijft ze zichzelf bijscholen middels boeken en curussen.

'Als coach houd ik jou een spiegel voor door het stellen van vragen. Zo worden de dingen waar je zelf niet bij stil staat 'ineens' duidelijk. Het geeft inzicht hoe jij je leven leeft en hoe het anders zou kunnen.
Ik heb het beste met je voor en wil jou graag je doelen zien waarmaken. Dan heb je het meeste aan iemand die zegt waar het op staat en wat er nodig is.

Mentale en fysieke gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ik ben ervan overtuigd dat het in je hoofd goed moet zitten voor dat je echt stappen kunt gaan zetten daarom richt ik me voornamelijk op zelfbeeld en gewoontes deze hebben een enorme impact op jouw leefstijl.

Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van het probleem en zet jou door middel van coachsessies graag letterlijk en figuurlijk in beweging. Pas wanneer je de oorzaak aanpakt kun jij duurzaam resultaat behalen en dat is precies wat ik jou gun.'