Looptraining - claudicatio

Zorgeloos lopen zonder pijn in de benen

Heb je vaak dat je benen pijnlijk, verkrampt en vermoeid aanvoelen wanneer je een stukje loopt? Dan kan het zijn dat je last hebt van etalagebenen. Je kunt dit gevoel hebben als je normaal beweegt, maar je kunt de klachten ook pas voelen wanneer je op een hoger tempo beweegt. Onze specialist helpt je klachten verminderen en zorgt dat de risico’s op adervernauwing beperkt blijven.

Als je al lang last hebt van etalagebenen kun je koude voeten krijgen, omdat de vetlaag onder je huid vermindert. Mensen met etalagebenen hebben soms ook verdikte teennagels. Bij een wondje op je voet of aan je been merk je dat dit minder snel herstelt of zelfs gaat zweren. Als jij je extra inspant, treden klachten eerder op omdat er dan meer zuurstof nodig is. Ook als het koud is buiten heb je hier eerder last van omdat je bloedvaten door de kou samentrekken.

Vaak ben je geneigd om minder of geforceerd te bewegen. Je hebt het gevoel dat je klachten afnemen, maar na een tijdje voel je ze weer. Bovendien kost het veel energie. Het is een kwestie van op de juiste manier in beweging blijven. Met looptraining kun je jouw coördinatie en uithoudingsvermogen verbeteren.

Onze claudicatio-specialisten zijn aangesloten bij Claudicationet.

Maak een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie en om aan een behandeling te beginnen.

Maak een afspraak

Jouw specialisten

Maak kennis met onze fantastische therapeuten. Met hun expertise en warme benadering staan ze altijd klaar om jou te helpen.

Jeanine Jilesen

Fysiotherapeut

Hélène Coumans

Fysiotherapeut