Oncologische fysiotherapie

Zorg zowel voor, tijdens als na de medische behandelingen

Mensen bij wie kanker is geconstateerd ondergaan vaak ingrijpende medische behandelingen. Er is dikwijls sprake van een combinatie van operatie, chemotherapie, bestralingen (radiotherapie) en hormoon, immunotherapie of doelgerichte therapie. Soms geneest de patiënt daardoor of leeft hij langer, maar er kunnen ook zeer nadelige gevolgen zijn. Regelmatig komen er problemen voor, zoals vermoeidheid, pijn, afname van conditie, krachtverlies, beperkingen bij het bewegen, lymfe-oedeem, zenuwbeschadiging of angst- en spanningsklachten. Met behulp van oncologiefysiotherapie kunnen we deze problemen behandelen.

Onze oncologiefysiotherapie richt zich op de gevolgen van kanker zelf en op de uit- en nawerkingen van de medische behandeling op het menselijk functioneren. Begeleiding en coaching spelen daarbij een belangrijke rol. Oncologiefysiotherapie is in alle fases van de ziekte zinvol, zowel voor, tijdens als na de medische behandelingen. De therapie verschilt per stadium van de ziekte.

Maak een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie en om aan een behandeling te beginnen.

Maak een afspraak

Jouw specialisten

Maak kennis met onze fantastische therapeuten. Met hun expertise en warme benadering staan ze altijd klaar om jou te helpen.

Wilma van Osch

Fysiotherapeut

Marieke van Roij-Peeters

Fysiotherapeut

Carina Seidel

Fysiotherapeut